måndag 20 december 2010

Språkböcker och lärarjobb

Det har hänt mycket sedan sist. Jag har fått jobb (!) i Göteborg och flyttar dit i januari. Redan nu har jag lämnat min studentstad och är hemma hos familjen för julfirande. Kämpar på med examensarbete och diverse restuppgifter som jag samlat på mig under åren som student, så det är ganska fullt upp just nu! Jag har väldigt svårt att förstå att jag faktiskt snart är utbildad lärare, och snart ska få undervisa i båda mina ämnen och vara klassföreståndare och allt möjligt. Känns stort.

Vad gäller böcker så läser jag just nu inte annat än litteratur för examensarbetet. Men det finns en del intressant där också. Bl.a. ramlade jag över Språk för livet - Idébok i språkdidaktik av Rigmor Eriksson. Hett tips för språklärare. Just den ska jag ta och läsa i nu, och kämpa åtminstone halva natten med exjobbet. Måste ju bli klar någon gång (eller åtminstone komma igång ordentligt) så man kan få fira jul i lugn och ro och utan större pluggångest!

9 kommentarer:

 1. Stort grattis till jobbet! Och i härliga Gbg till på köpet! :) (vet inte var du bor nu, men.. antagligen inte Gbg då :P)

  SvaraRadera
 2. Tusen tack! Känns otroligt bra! Just nu bor jag ca 120 mil norr om Göteborg, så det är en bit att ta sig... :D

  SvaraRadera
 3. Grattis och välkommen till härliga västkusten :D

  SvaraRadera
 4. Tackar tackar!! Ser framemot att lära känna västkusten lite bättre! :)

  SvaraRadera
 5. Det är en härlig kust=) Vilken skola har du fått jobb på?

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Nej ingen skola som jag känner till. Men Partille är en trevlig kommun. Hoppas också jag kan hamna lite nämare Kungälv/Göteborg i framtiden.

  SvaraRadera
 8. Har varit där och kollat in läget, verkar som ett trevligt ställe! Är en 6-9-skola iaf, har mest gjort praktik på gymnasiet men det ska bli kul att testa jobba med yngre elever lite mer också! Känner mig sjukt taggad, är ju detta man jobbat för i 4,5 år!! :D Och ska som sagt bli himla kul att lära känna Göteborg lite bättre, de få gånger jag varit dit har jag börjat gilla stället mer och mer :)

  SvaraRadera
 9. Låter helt fantastiskt bra=) Högstadiet kan vara mycket givande man får se förbi lite av tonårsgnället. Bakom det döljer sig ofta roliga ungar =) Jag ÄLSKAR Göteborg och skulle helst vilja vara där oftare, men jobbar just nu åt fel håll (Uddevalla) :(

  SvaraRadera