söndag 6 februari 2011

Hur hinner ni läsa?

Okej, en snabb fråga.

Hur hinner ni läsa?

Jag tycker att jag bara jobbar, jobbar, jobbar och när jag inte jobbar är jag så trött att ögonen går i kors. Hinner vanligtvis läsa några sidor till och från jobbet, men det är inte mycket det. Så hur hinner ni andra?

Men jag har i alla fall lyckats läsa halva Veronika bestämmer sig för att dö. Än så länge gillar jag den. Paulo Coelho är en sån bra berättare, sida efter sida.

8 kommentarer:

 1. Ibland undrar jag det samma om mig själv. Hur hinner jag? Jag går i skolan på heltid, med allt vad det innebär, och så har jag hund och hus att ta hand om. Men jag tror det handlar om prioriteringar. Ofta går jag och lägger mig ganska tidigt(vid 9 tiden) så att jag säkert ska få iallafall en timmes läsning innan jag somnar. Ett annat sätt att läsa på är ju att lyssna på ljudböcker. Då kan man ju göra annat vettigt under tiden som man lyssnar. Typ tvätta, städa, diska och gå ut med hunden =)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker inte heller att jag hinner alltid, men det handlar om prioriteringar, och ibland är läsningen inte nummer ett. Ibland är nummer ett att umgås eller laga mat istället.

  Men så kommer en skön kväll eller hemresa eller söndagsförmiddag... Och så läser jag desto mer då.

  SvaraRadera
 3. Jag kanske inte hinner läsa så mycket men jag lyssnar enormt mycket på ljudböcker. Dessa gör att tråkiga vardagssysslor som städning, matlagning och dylikt är kul. Jag är så fokuserad på berättelsen att tiden flyger fram och snart är lägenheten städad och matlådor gjorda.

  SvaraRadera
 4. Som heltidsarbetande småbarnsmamma har inte jag heller så mycket egentid. Men jag läser alltid en stund på kvällen innan jag somnar, och så stjäl jag till mej nån liten stund här och där när ungarna är upptagna på eget håll och inte kräver min uppmärksamhet :-).

  SvaraRadera
 5. Jag undrar samma sak! Har väl egentligen inte så mycket på gång i mitt liv - jobbar (som de flesta andra) bor i en hyreslägenhet, inga barn eller husdjur, tränar några kvällar i veckan, sjunger med kören en kväll i veckan.. That's it. Men klockan bara flyger iväg ändå och sen är det dags att krypa ner i sängen utan att ha läst en enda rad i boken..!

  Däremot läser jag nog rätt mycket tidningar/magasin och bloggar (så man kan inte beskylla mig för att inte läsa alls, hah!). Slökollar lite på tv. Antar att det handlar om att prioritera i mitt fall :P

  SvaraRadera
 6. Min läsning har legat på is ett tag, men jag har fått igång den denna termin och läser varje kväll även om det blir sent. Det är det bästa sättet för mig att rensa hjärnan från dagens intryck så att jag kan sova i lugn och ro. Läsningen av gemensamma böcker med elever är dock en smula inkräktande.

  SvaraRadera
 7. Kan inte somna utan att läsa så det blir några sidor per kväll. Sedan har jag svårt att stressa vid frukost och måste sitta där en liten stund och då kan en bok vara bra.

  Annars går min läsning också i perioder. Ibland blir det läsning hela dagen och ibland lockar dator, tv, sambo och vänner lite extra.

  Ibland vill jag bara sätta mig på ett café någonstans med en extra grande mugg och bara lääääääääsa utan hemmets distraktioner.

  SvaraRadera
 8. Åh, vad kul med så många kommentarer, det är jag inte jättebortskämd med :D
  Och bra tips på hur man ska hinna läsa också! Har märkt att det är extremt skönt att läsa en stund på kvällen innan sovdags. Har nuförtiden ingen tv i sovrummet (tror det var boven förut) och det är fasligt skönt, man blir rofylld av lite läsning innan man släcker för natten! :)

  SvaraRadera