måndag 16 november 2009

Lake District

Nu har jag varit i England i två veckor (galet hur snabbt tiden går) och jag har inte hunnit läsa ut en enda bok. Men herregud, jag är ju inte här för att läsa! Med det inte sagt att man här inte är med om många litteraturrelaterade aktiviteter.

”I wander’d lonely as a cloud
That floats on high o’er vales and hills,
When all at once I saw a crowd,
A host, of golden daffodils;”


I fredags var jag och klassen till Lake District som ligger tre timmar med buss från Manchester. Vi var till en by som heter Grasmere där poeten William Wordsworth bodde. Vi fick dessutom en guidad tur i hans hem; ”Dove Cottage”. Grasmere var riktigt fint, vi gick även upp på ett litet berg där och fick en grym utsikt!


Detta står att läsa på ett vykort om just Lake District:”Perhaps the greatest of the Romantic poets, William Wordsworth took his inspiration from the glorious Lakeland scenery. Charming Dove Cottage in Grasmere was his home for nine years before the family moved to Rydal Mount in 1813. It was the profusion of daffodils growing wild on the shores of Ullswater which inspired his most famous poem."

7 kommentarer:

 1. Men å så vackert! Både utsikten och byn. Jag älskar verkligen när det ser lite gammalt ut, ger en så härligt mysig och trevlig känsla. :)
  Jag måste ta mig dit i framtiden!

  SvaraRadera
 2. Ja, det var riktigt fint! Synd bara att det solen inte ville visa sig, men man får väl vara nöjd över att det inte regnade iaf! :)
  Lär ju vara underbart vackert på våren/sommaren det där stället!

  SvaraRadera
 3. Åh, vilka bilder! Vilka vackra stenhus! Och folktomt.. och grått.. får lite sagovibbar :)

  SvaraRadera
 4. Ja, det var verkligen jättefint! Önskar jag hade kunnat få se det i bra väder också!

  SvaraRadera
 5. Haha, vilket sammanträffande. Där var ju jag för bara någon månad sen :D

  Andrea

  SvaraRadera
 6. Nä, vad roligt!! :D
  Du kanske har hört att det är världens översvämningar där nu? Riktigt tragiskt, massa hus borta och broar som fallit, folk har blivit hemlösa helt plötsligt... Hemskt!

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara bilder! Det finns så mycket vackert och så mycket historia i England. Snålvattnet rinner. Tackar för tipsen om vad man kan se och hur Waterstone är. Planerar en resa till London eller Dublin nästa år så det här är extra intressant för mig att få ta del av.

  SvaraRadera