tisdag 21 juli 2009

Historien om mig och Marian Keyes

När jag var 16 eller så var jag i Spanien på semester. Med mig hade jag Vattenmelonen av Marian Keyes. Åh, vad jag tyckte den var bra. På den tiden var jag inte ens särskilt intresserad av att läsa böcker, så det var ganska stort att gilla en bok så mycket. (Idag minns jag inte ens vad den handlade om, men så är det väl, det är ju ändå nästan 10 år sedan.)

Något år senare kom jag över ett exemplar av Sushi för nybörjare av samma författare. Jag började ivrigt läsa, med höga förväntningar, men tyckte snabbt att den var EXAKT likadan som Vattenmelonen. Besvikelsen var ett faktum. Sedan dess har jag vägrat Marian Keyes, och i princip vägrat chiclit överhuvudtaget*.

Nu sitter jag här ytterligare några år senare och har just påbörjat Är det någon där? av Marian Keyes. Väntar med spänning på att se vad jag tycker om denna. Än så länge känns den faktiskt helt okej.

*Hur skriver man detta/dessa ord? Överhuvudtaget eller över huvud taget? Har aldrig fått någon klarhet i detta.
Och när vi ändå håller på; skriver man se fram emot eller se framemot?

5 kommentarer:

 1. min MK-favorit är Last Chance Saloon (sv. Sista chansen?)

  SvaraRadera
 2. Själv har jag inte riktigt fastnat för Marian Keyes, men jag har bara läst Vattenmelonen. Fick dock Är det någon där? med en tidning jag köpte nyligt, så jag får väl prova igen. :)

  SvaraRadera
 3. man stavar det överhuvudtaget..det andra ordet/orden vet jag inte riktigt.

  SvaraRadera
 4. "Över huvud taget" har jag också klurat på.. Men jag skulle nog säga att man skriver "se fram emot".

  Och för att flika in i det andra (huvud)ämnet så kan jag säga att Marian Keyes ännu är oläst för min del. Bör hennes böcker läsas i följd eller är böckerna helt fristående och handlar om olika personer och händelser..?

  SvaraRadera
 5. Jag har fått för mig att alla (eller kanske inte alls?) böcker handlar om systrarna Walsh, men jag har inte läst de i någon viss ordning, och det har gått bra ändå! Jag har dessutom läst de med flera års mellanrum, så jag mindes ju ingenting i princip från de andra böckerna... Så du kan nog läsa vilken som helst närsomhelst!

  SvaraRadera