lördag 15 augusti 2009

Historien om Spanien

Idag är det otroligt nog soligt ute, så jag tänkte att jag skulle sätta mig på balkongen och ta tillvara på sommarens sista strålar, läsa en bra bok och bara förtränga det faktum att hösten är på väg. Men hör (läs) och häpna; jag hade ingen bok att läsa! Panik! Jag som efter en lässvacka var så sugen på en bok!

Jag traskade in till förrådet i hopp om att hitta en bok. Usch, bara massa gamla Lundell och Nesser, usch och fy. Hittade Herman Lindqvists Historien om Spanien, tog fram den, satte mig tillrätta i solen och började läsa. Covadonga, Pelayo, Reyes Católicos, Alfonso el Sabio, Antonio de Nebrija... Intressant, javisst, men det där kan jag ju redan. Jag har ju trots allt läst en 7,5 poängs kurs om Spaniens historia.

Så nu är jag tillbaka på ruta ett. Äntligen ett ypperligt tillfälle att sluka en bok, men ingenting att läsa - det har nog aldrig hänt förut.

För att återgå till Spaniens historia så kan jag säga att den är ganska intressant och händelserik, så alla historieintresserade där ute kan ju läsa denna bok. Men jag orkar inte just nu, kanske en vacker dag när jag behöver en uppdatering, än så länge har jag det i alla fall ganska färskt i minnet - tror jag.

2 kommentarer:

  1. Ingen bok att läsa..? Måste vara en företeelse som aldrig hänt (och aldrig kommer att hända) i mitt hem! :P Jag drunknar i olästa böcker och kan ibland känna lite stress över dem där de tronar i hyllorna..

    SvaraRadera
  2. haha, ja visst är det lite konstigt? Men idag kom en bok i brevlådan, så nu är det problemet löst! :)

    SvaraRadera