onsdag 5 augusti 2009

Marian Keyes - Är det någon där?

Anna Walsh är ett vrak i allas ögon. Fysiskt nedbruten och känslomässigt omskakad. Hon ligger på soffan hemma hos mor och far i Dublin med bara en sak i huvudet: hon måste tillbaka till New York. New York betyder allt: hennes lägenhet, Det Mest Fantastiska Jobbet Av Alla och utöver det, det mest betydelsefulla, hennes man, Aidan. Men inget är längre enkelt i Annas liv... Det är inte bara de fysiska och själsliga ärren som gör återkomsten till Manhattan komplicerad utan också det faktum att Aidan verkar ha försvunnit. Är det dags för Anna att gå vidare - är det överhuvudtaget möjligt? Frågorna hopar sig, men en brokig skara av olycksbröder - och systrar - två födslar och ett helknäppt bröllop tycks kunna hjälpa henne att hitta svaren som kan förändra hennes liv...

Jag har läst två böcker av Marian Keyes förut och eftersom jag tyckte att Sushi för nybörjare var precis likadan som Vattenmelonen slutade jag läsa Marian Keyes. Tills nu. Är det någon där? hade jag inte alls höga förväntningar på. Jag förväntade mig riktig chiclit-romantisk-komedi, men fick överraskande nog inte precis det. Visst finns där romantik, det finns också en del komedi, men precis som bokomslaget säger så var detta en bitterljuv historia- allt var inte bara puss-och-kram-och-kämpa-sig-fram-och-lyckas-på-jobbet, för även om det fanns med så blev detta en djupare historia. Framförallt var det en historia som berörde, och det är ju alltid ett bra betyg. Kul med en chiclit med en lite djupare historia!

Jag kan varmt rekommendera denna bok. Jag fastnade lätt i den, och hann trots dess 550 sidor aldrig bli less.

Betyg: 4 av 5

3 kommentarer:

 1. Va kul att du gillade den också. Tycker precis som du. Den är romantisk men inte klyshig.

  SvaraRadera
 2. Tyckte också att den var jättebra! Som du säger, chick-lit med lite djup också

  SvaraRadera
 3. Jag hade, i motsats till dig och Sofie och Lotta, väldigt svårt för den här boken. I själva verket fixade jag inte att läsa ut den. Jag tyckte aldrig att handlingen kom igång någon gång och dessutom störde jag mig på alla paranteser som Keyes snörde in lite godtyckligt här och var. Nej, hon har skrivit betydligt bättre böcker än så där.

  / Annika

  SvaraRadera