fredag 9 oktober 2009

Vad jag gör när jag borde sova: impulsshoppar böcker

Jag kollade lite på min vill-läsa-lista, kikade runt på olika bokbloggar och googlade en del böcker och så slutade det med att jag lade in en beställning på adlibris, fast jag egentligen hade tänkt vänta ett tag till. Nåja, det är sånt som händer!

Men det blev faktiskt bara tre böcker, så jag lyckades hålla det på en lagom nivå tycker jag!

Kortfattad kinesisk-engelsk ordbok för älskande av Xiaolu Guo har jag hört mycket bra om, både här och där. Bl.a. här. Nu har jag varit sugen på den ett tag, så jag slog till!

Tidsresenärens hustru av Audrey Niffenegger blev det också, den hörde jag talas om i somras, och försökte låna den, men den var alltid utlånad från biblioteket, så nu jäklar, nu blir den min! Hoppas den är bra!

Och sist men inte minst så beställde jag Dead until dark av Charlaine Harris. Just nu älskar jag True Blood. Onsdagar 22:00 är heligt för mig. Självklart måste jag nu börja läsa Sookie Stackhouse-serien som jag har hört övervägande bra åsikter om, så nu ska jag göra ett försök. Jag vågade dock inte beställa fler böcker än den första, men jag har höga förväntningar på den och hoppas att jag blir sugen på att läsa resten av serien också...

2 kommentarer:

 1. Hehehe...hör igenkänningsfaktor på detta inlägg. Man får dock räkna med att de flesta människor tror att man är galen som ens kan komma på tanken att impulsshoppa böcker. ;)

  Klart du ska läsa Sookie Stackhouse-serien! Själv hade jag nog slagit till på ett av de prisvärda multiseten om jag var du... d.v.s. de sex eller åtta första böckerna i en snygg box. De är ruskigt beroendeframkallande och det allra bästa om man inte läst serien är att kunna plöja den i vansinnig fart. Själv har jag oerhörd abstinens och får glatt vänta till nästa år då nästa boken i serien släpps. Lycko dig som har detta framför dig :)

  Jag älskar också True Blood oc kikar just nu på andra säsongen på Canal+, böckerna och serien är inte helt samma, men kompletterar varandra ruskigt bra! Du blir inte besviken!

  Ps. Om du inte läst Laurell K. Hamiltons Anita Blake-serie väntar ännu en godbit att upptäcka!

  Trevlig läsning!

  SvaraRadera
 2. Haha, vad härligt att höra att jag inte är den enda som gör sånt här ;)

  Jag ångrade mig lite att jag bara beställde första Sookie-boken, jag kommer ju säkert läsa den på en dag eller två och då kommer jag ångra att jag inte har alla... Jag känner väl mig själv, skulle man kunna tycka!
  Såg att de hade ett set med 8 böcker för 371 kr på adlibris, fattar inte varför jag inte köpte det direkt!! Kanske för att det var mitt i natten och jag inte kunde tänka klart... Klantigt gjort var det i alla fall!

  SvaraRadera