torsdag 18 juni 2009

Agatha Christie - Murder on the Orient Express

Orientexpressen blir stående mitt i natten på grund av snön. På morgonen upptäcks att Simon Ratchett blivit mördad. Eftersom ingen kan ha haft någon möjlighet att lämna tåget under natten, måste mördaren fortfarande vara ombord! Som tur är så finns den eminente detektiven Hercule Poirot på tåget, och han tar sig an fallet. Men alla passagerare verkar ha alibi, så vart har den osynlige mördaren tagit vägen? Och vem var Ratchett egentligen?

Efter att ha läst några kapitel av denna bok kom jag på att jag faktiskt äger filmen på DVD. Men det är några år sedan jag såg den, så som tur var kom jag inte ihåg hur allt hängde ihop. Inte förrän jag kom till de sista sidorna och Poirot förklarade… Fast jag sett filmen tänkte jag då att ”AHA! Det var ju så det var! Så klart! Vad smart han är den där Hercule Poirot!" (Undrar om det är trist att se filmen nu, när man vet hur det slutar...)

Jag gillade denna bok! Man läser och försöker komma på vem mördaren är, men det känns omöjligt och man undrar hur f*n de ska komma fram till lösningen, men samtidigt sitter man där själv med någon teori (som givetvis visar sig vara helt felaktig!) Och det är så roligt när alla små detaljer och ledtrådar knyts ihop i slutet… Sluta nu upp med att läsa Stieg Larsson och läs lite riktig deckare istället – Agatha Christie.

Betyg: 4 av 5

5 kommentarer:

 1. Jag tycker den här boken är riktigt härlig. Önskar att jag hade kunnat åka på Orientexpressen på 20-talet!

  SvaraRadera
 2. Andrea: Eller hur!!! Fast möjligtvis utan mordet ;)

  Sandra: Jag är 25 år!

  SvaraRadera
 3. Christie, ja, det är riktiga deckare det! Den här boken är är en av de bästa deckare som skrivits.

  SvaraRadera
 4. Ja, riktigt bra var den! Blir kanske några till Christie i sommar, perfekt sommarläsning tycker jag :)

  SvaraRadera