torsdag 11 juni 2009

Stephenie Meyer - New moon

Detta är den andra delen i Twilight-serien. Jag vill egentligen inte kommentera handlingen särskilt mycket, eftersom jag själv dumt nog råkade läsa någonstans om någonting som skulle hända i någon av böckerna, och det var inte roligt någonstans, och jag vill helst inte utsätta någon annan för det.

Men kort kan jag säga att Bella Swan är kvar i Forks med sin Edward. Allt står dock inte riktigt rätt till, och varken Bella eller Edward lever det lättaste livet. I denna bok får Jacob Black en betydande roll, han var ganska osynlig i den första delen.

Jag tyckte inte att denna bok var lika bra som den första, den var emellanåt ganska långsam, och de stunderna kändes det mest som att man bara ville ta sig igenom boken för att få börja på nästa. Dock får man en fördjupad förståelse för alla seriens karaktärer, vilket gör att man ännu lättare lever sig in i Twilightvärlden, vilket gör att denna bok, trots dess långsamma partier, ändå på något vänster visar sig vara riktigt bra. Inte en fullträff som Twilight dock, så därför blir det ”bara” en fyra för uppföljaren.

Betyg: 4 av 5

2 kommentarer:

  1. Jag läste precis ut den här boken, och jag håller med dig. Första boken var så bra och den här rätt kass om jag ska vara ärlig, så var riktigt besviken.

    SvaraRadera
  2. Ja, den var långsam denna, men samtidigt berättade den en hel del som gjorde att tredje boken sedan blev bättre... Ja, klurigt det där!
    Men jag blev också besviken när jag läste denna... Kanske hade för höga förväntingar?

    SvaraRadera