torsdag 11 juni 2009

Engelska C, då är det klassiker som gäller

Jag pluggar till lärare i spanska och engelska. Det innebär att jag varje termin av min utbildning läst en litteraturkurs. Och vad jag har tvingat mig igenom de böckerna, inte nödvändigtvis för att de varit dåliga, men bara just därför att jag var tvungen att läsa dem. Så, att det är sommar och jag får välja vilka böcker som helst att läsa, det känns underbart.

Dock funderar jag på att, under sommaren, läsa böckerna som ska läsas under nästa termins litteraturkurs, bara för att testa på det där som folk kallar "framförhållning" (inte riktigt min grej).
Boklistan ser ut så här:

Brontë, Emily. Wuthering Heights

Dickens, Charles. Oliver Twist
Hammett, Dashiell. The Maltese Falcon
Shakespeare, William. Macbeth
Twain, Mark. Huckleberry Finn

Vad ska man tro om detta? Det känns inte riktigt som lättsam sommarläsning...

6 kommentarer:

 1. Wuthering Heights och Huckleberry Finn är faktiskt riktigt bra! Den förstnämnda har dock lite psykopatiska inslag. Men var ett bra tag sen jag läste dom.

  SvaraRadera
 2. Tack för kommentaren på min blogg! Där regnbågen slutar är säkert bättre om man klarar av att hålla koncentrationen uppe längre än vad jag klarar av! :)
  Kanske får läsa om den om några år när jag mår bra igen.

  Jag har läst Wuthering Heights, dock på svenska och jag tyckte jättemycket om den!
  Ha en bra helg! Kramar

  SvaraRadera
 3. Det låter bra! Då kanske jag lyckas ta mig igenom de där böckerna också. Nångång. Om det blir i sommar är en annan femma...

  SvaraRadera
 4. Ida!

  Efter Twilight-serien vet du väl en del om Wuthering Heights...? ;) Jag tycker det låter som underbar sommarläsning jag. Wuthering Heights tillhör mina absoluta favoriter. Varför inte göra en komparativ analys av Stephenie Meyers Edward och Brontës Heathcliffe som c-uppsats?? ;)Förena nytta med nöje så att säga.

  Huckleberry Finn och Oliver Twist är lättlästa och trevliga. MacBeth är trevligare som pjäs kanske... och The Maltese Falcon lite småspännande.

  Nu blir jag otroligt avundsjuk på att få vara student igen. Suck!

  SvaraRadera
 5. Ja, det är sant! Lite koll har jag ju på Wuthering heights nu! ;) Ska faktiskt ta och beställa den till veckan, och de andra också och förhoppningsvis ha tagit mig igenom några av dem innan hösten, borde väl gå tycker jag!

  SvaraRadera