onsdag 10 juni 2009

Stephenie Meyer - Twilight

Detta är den första boken i Twilight-serien, och handlar om Bella Swan, en helt vanlig 17-åring som flyttar till sin pappa i Forks, Washington. Där träffar hon Edward Cullen, en inte lika vanlig 17-åring – det visar sig nämligen att han är en vampyr. Trots att allt talar emot dem, och de möter många hinder på vägen, så kan inget rubba deras kärlek för varandra. Nu snackar vi inte bara tonårsromantik, denna bok är spännande och fängslande och allting på samma gång.

Personligen föll jag pladask. Visserligen är det, till en viss del, en ganska banal historia, men det är så fint på något vis. Språkmässigt är den väl kanske inte fantastiskt skriven, men historien är så fängslande så att man fullständigt struntar i det. Ibland önskar jag att jag vore 17 så jag kunde älska den här boken utan att skämmas… Fast jag har nog kommit över det, jag skäms inte längre, jag är frälst.

Betyg: Lätt 5 av 5

OBS! Läs denna bok på engelska! Den är tydligen fruktansvärt töntigt översatt till svenska. Den svenska titeln säger väl allt; ”Om jag kunde drömma”. Herregud, hade den inte bara kunnat heta ”Twilight”?

Följ min blogg med bloglovin

5 kommentarer:

 1. Nej du. Bella är ingen "vanlig 17 åring". Jag har sett dom på stan. Dom för ett jävla liv och spottar och håller på. Kåtmun har dom iochförsig ibland med allt läppglans och sånt, men glider omkring och är tysta och lillgamla gör dom ICKE!

  Fredrik från Boktipset

  SvaraRadera
 2. HAHA. Du har ju förstås helt rätt. Jag inser ju nu att Bella verkligen inte alls är en vanlig 17-åring.

  SvaraRadera
 3. Jag håller på att läsa den här på engelska :)

  SvaraRadera
 4. Bra! Den ska, som sagt, läsas på engelska! :)

  SvaraRadera
 5. Hjälper inte att läsa den på engelska - den är lika förbannat töntig!

  Agnes D.

  SvaraRadera