måndag 22 juni 2009

Mike Gayle - Wish you were here

Efter tio år tillsammans dumpar Charlies flickvän honom för en annan man. Hon lämnar honom förkrossad och utan möbler. I ett försök att få Charlie på bättre humör drar hans vänner med honom på en semesterresa till Grekland. De är 35+ och framkallar många undrande blickar på semesterorten nummer ett, för 20-åringar… Det visar sig att resan inte bara var för Charlie. Andy som är nyförlovad vill gärna vara en ung singel igen, och Tom, lyckligt gift med två barn, har orosmoln hängande över sig. Och helt plötsligt dyker Andys flickvän upp i Grekland och ställer till med ännu mer bekymmer…

Under de första kapitlen var jag mycket skeptisk. Det handlade mest om fest och strandhäng och jag undrade hur man kunde skriva en hel bok om bara det. Men det visade sig att mycket mer låg bakom denna semesterresa och bakgrundshistorier kom fram och hemligheter avslöjades och saker och ting var inte perfekt för en enda av semesterfirarna.

Så boken tog sig kan man säga! Och det var verkligen typisk chick lit, fast med män istället för kvinnor i berättelsen. Men den var lika full med klyschor och kärleksbekymmer som vilken chick lit som helst. Lättsam historia med en twist, perfekt för lata semesterdagar. Jag känner dock inte något behov av att läsa en till Mike Gayle just nu, den var lite för klyschig för min smak, som en romantisk komedi i Hollywood-stil, fast med brittiska karaktärer och utspelad på Kreta. Ja, typ. Så visst, läs den, den är inte alls dålig, men förvänta dig ingen aha-upplevelse.

Betyg: 3 av 5

3 kommentarer:

 1. Du får vara med i nästa bokutbyte om det blir något. Det är riktigt trevligt. Dock inte så bra för olästa böcker listan. Den börjar bli lång lång =)

  SvaraRadera
 2. Har också läst en bok av honom förresten. Min legendariska flickvän. Den var också typsik chicklit. Men inte dålig.

  SvaraRadera
 3. Ja, jag ska hålla utkik efter det och inte missa anmälningsdatum!

  Jag läste något om "min legendariska flickvän" någonstans, kanske får läsa den någon gång, det är ju faktiskt ganska skönt med lite såna böcker ibland!

  SvaraRadera