torsdag 18 juni 2009

Midsommar med lad lit

Nu åker jag ut till obygden några dagar och firar midsommar. Packningen blir än jobbigare denna gång, eftersom jag tidigare inte brytt mig om att läsa, och alltså denna gång inte bara måste gå igenom pärsen med att packa kläder som 1) håller eventuell kyla borta 2) håller eventuell värme borta och 3) håller de självklara myggen ovanpå kläderna. Denna gång ska alltså även böcker packas, och hur många böcker tar jag mig igenom under fyra dagar utan varken internet eller ordentlig tv (ordentlig tv är alltså tv med fler kanaler än tre) ?

Igår började jag läsa Wish you were here av Mike Gayle. Jag vet inte riktigt vad det är ännu, men det verkar vara någon sorts chick lit fast för karlar. Om man får tro wikipedia så kallas det lad lit. Nåväl, "a male Bridget Jones" läste jag någonstans att denna bok är, så det kan väl vara mysig midsommarläsning. Den handlar om tre 35-åriga män som åker på semester till Grekland, och mer än så vet jag inte ännu... Återkommer om detta på söndag!

Tusen strålande solar som visst ska vara fantastiskt bra tar jag också med mig, och undrar om det räcker så kanske? Man ska ju ändå ha tid för annat än läsning under helgen... Som sill och nubbe och myggslagsmål!

Trevlig midsommar!

5 kommentarer:

 1. Tusen strålande solar är fantastisk, bra val! Lad lit låter verkligen intressant, ser fram emot att höra mer om den boken.

  Ha en trevlig midsommar!

  SvaraRadera
 2. Hej Ida!

  Såg att du kikat in på min blogg så jag kikade tillbaka! Lad lit låter ju toppenkul... Det blir spännande att se vad du tycker om den.

  SvaraRadera
 3. Tusen strålande solar är riktigt bra, men man läser inte direkt ut den på en handvändning kan jag tycka ;)Men har iof inte samma möjlighet att streckläsa som du. Din blogg koncept var inte alls tokig tycker jag, roligt att se vad andra läser. Trevlig Midsommar! Kramar Stina

  SvaraRadera
 4. Det är sant, jag har ju tid att ligga och läsa hela dagarna om jag skulle vilja! Har dock inte hunnit börja med tusen strålande solar ännu, men det blir nog nästa tror jag!

  SvaraRadera