måndag 15 juni 2009

Stephenie Meyer - Breaking Dawn

Breaking Dawn är den fjärde och sista boken i Twilight-serien. Återigen känner jag att jag inte vill skriva för mycket om handlingen, för tänk om någon som läser detta sitter och läser andra boken och så kommer jag och förstör alltihop, nej, det vill vi inte vara med om.

Men jag kan säga att denna bok var underbar på många sätt. Liksom i Eclipse händer det någonting hela tiden, och detta är en lång bok som inte bara fokuserar på en eller två händelser. Eftersom det är den sista delen i serien går man från klarhet till klarhet, man förstår val karaktärer gör, man förstår deras värld! Och efter att ha kommit till sidan där det hånfullt stod ”the end”, kunde jag inte annat än ligga kvar i sängen och fälla några tårar (jag skriver några, men det var fler än några).

En mycket bra sista del av en bokserie som jag inte någonstans ångrar att jag tog mig an. Jag älskade den. Trots att de kallar mig vuxen och dessa böcker är riktade till ungdomar…

Betyg: 5 av 5

6 kommentarer:

 1. Jag tycker att det känns som att det här är Bellas bok. Bellas chans att få vara stor.

  Jag tycker inte riktigt om att de klassas som ungdomsböcker. Jag brukar aldrig ens kolla i hyllorna för ungdomsböcker så jag skulle ha missat de här underbara böckerna om jag inte sett filmen!

  SvaraRadera
 2. Hej, just nu håller jag på att läsa trean, men jag är snart klar med den och jag ser fram emot att börja läsa fyran för alla säger att den är jättebra! =)

  SvaraRadera
 3. Floos: Tycker jag med ;)

  Cindy: Jag håller fullständigt med! Jag gillade verkligen Bella i denna bok!
  Och anledningen att jag hittade de här böckerna var för att jag skulle läsa ungdomslitteratur på uni förra terminen, då fanns dock ingen av böckerna på biblioteket och nu för några veckor sedan kom jag på att "just det, jag skulle ju läsa Twilight". Är minst sagt glad att jag kom på det!

  Gabriella: Den är jättebra! Jag är lite avis på dig som har kvar den :)

  SvaraRadera
 4. läste ut boken för en timme sen, håller med dej, men kan inte hålla sej för tårar .. i ca två veckor nu harjag läst alla fyra böckerna, världens bästa böcker!

  SvaraRadera
 5. Ja, de är bra! Kul att man kan leva sig in så i böcker, och sorgligt när de tog slut... :)

  SvaraRadera