torsdag 17 september 2009

Wuthering Heights i "Vänner"

Jag lade mig tillrätta i sängen för att börja läsa Wuthering Heights. Jag läste ett kapitel och kom på att Rachel och Phoebe ju skulle läsa den boken i ett avsnitt av Vänner. Så jag letade reda på det avsnittet (säsong 5, avsnitt 9 för de som är intresserade) och såg det. Kanske att det är därför det tar sådan lång tid för mig att läsa ut böcker nuförtiden? För att jag kommer på andra saker som jag "måste" göra?

Jag försökte hitta ett klipp på youtube, men det var omöjligt, så ni får läsa det istället:

Rachel: Well yeah, but then I remembered I started it and there was this pep rally and I was, I was on top of the pyramid but anyway—umm, what is this book about?
Phoebe: Okay, umm, it's this tragic love story between Cathy and Heathcliff and umm, it takes place on like these really creepy mores in England. Which I think represents the wildness of Heathcliff's character. I totally get symbolism.

Vänner är så underbart. Man kan alltid känna igen sig...

5 kommentarer:

 1. Älskar vänner!! Håller tummarna för dig att du inte får några restuppgifter den här gången. Du kan göra det =)

  SvaraRadera
 2. Ha ha, du är som jag :) Jag måste följa infall och kolla upp omedelbart, annars blir det liksom för mycket i huvudet...

  SvaraRadera
 3. Sofie: Jag älskar också Vänner! Defintivt den bästa komediserien någonsin. Jag kan se det hur många gånger som helst, och skratta lika mycket varje gång!

  Bokbrunetten: Eller hur! Hur skulle det annars sluta? Skulle jag sitta och läsa och tänka att "åh, jag måste se det där avsnittet av Vänner", då skulle jag helt tappa fokus på boken, haha!

  SvaraRadera
 4. Det är samma för mig. Man kan även beskriva många stunder i livet med ett vännercitat. Allt från en graviditet till shopping.

  SvaraRadera
 5. Jamen eller hur! Det är fantastiskt! Det går alltid att relatera till Vänner på något vis...
  Jag börjar t.ex. alltid skratta när jag är på en flygplats och kommer till avspärrningarna vid check-in, för jag tänker alltid på Ross och sista avsnittet när jag han jagar Rachel på flygplatsen...

  Ja, jag är lite skadad. Haha.

  SvaraRadera