måndag 21 juni 2010

Charlaine Harris - Living Dead in Dallas

Första meningen: “Andy Bellefleur was as drunk as a skunk.”

Detta är den andra delen i bokserien om Sookie Stackhouse, servitrisen från Louisiana som blir kär i vampyren Bill Compton.
I denna bok blir Sookie skyldig ett gäng vampyrer en tjänst, och blir tvungen att åka till Dallas för att använda sin telepatiska förmåga i hopp om att hitta en försvunnen vampyr. Det må låta enkelt att bara sitta och lyssna på vad folk tänker, men där slutar det inte… Sookie dras förstås in i en mängd situationer och faror lurar bakom varje hörn…

Jag vill såklart inte berätta för mycket om handlingen, så jag nöjer mig med det där. Vill man veta mer kan man alltid kolla in exempelvis wikipedia.


Jag hade inte särskilt höga förväntningar på denna bok, eftersom jag tyckte att första boken var exakt som första säsongen av "True Blood" (som jag precis hade sett när läste boken), och då blev det lite tråkigt att läsa. Och andra säsongen, som då är baserad på denna bok, tyckte jag inte var särskilt bra om jag ska vara ärlig. Men tack och lov! Boken var så mycket bättre! En sak jag var kritisk till i True Bloods andra säsong var att Maryann och allt kring henne tog för mycket plats, det var ju Sookies och Bills äventyr man var nyfiken på, och ibland kändes det som att de var borta flera avsnitt i rad. Men, nu är det ju boken jag ska skriva om. Här fick man följa Sookie och Bill och de andra i Dallas från start till slut, Bon Temps hamnade lite i bakgrunden, men mysteriet som skulle lösas där fanns ju alltid med på ett hörn.

Det är lite dumt när det blir så här att man jämför bok/tv-serie/film… För visst blev jag lite besviken när några favoritkaraktärer i tv-serien inte alls nämns lika mycket i boken, och vice versa. Och så visste man ju hur det hela skulle sluta. Så nu ska det bli jättekul att läsa den tredje boken, för där har jag ingen aning om vad som kommer hända. Det kan nog bli spännande!

Så för att sammanfatta det hela: en mycket bra bok, det bådar gott inför fortsättningen. Och jag är mycket nöjd över att jag har de åtta första böckerna hemma, så jag kan ta tag i nästa direkt!

Titel: Living Dead in Dallas
Författare: Charlaine Harris
Först utgiven: 2002
Antal sidor: 279

2 kommentarer:

  1. Jag har inte varit överdrivet intresserad av Sookie Stackhouse, men ditt engagemang gör att jag kanske ska försöka testa på någon ;)

    SvaraRadera
  2. Ja, det tycker jag!
    Och de blir bara bättre och bättre kan jag lova :D

    SvaraRadera