tisdag 29 juni 2010

Martin Bengtsson - I skuggan av San Siro

Första meningen: ”När jag vaknade möttes jag av tystnad.”

När Martin Bengtsson var 17 år gick hans pojkdröm i uppfyllelse då han fick proffskontrakt med fotbollsklubben Inter. Men allt var inte som det skulle, och knappt ett år senare försökte han ta livet av sig.
I I skuggan av San Siro berättar Martin om när han bestämde sig för att bli fotbollsproffs och om vägen dit. Man får läsa om depressioner, kärlek, ensamhet, tränarbråk, om hur livet som proffs egentligen såg ut.

I skuggan av San Siro är en kort bok utan krusiduller. Totalt ärligt. Rakt på sak. Utlämnande. Kritisk. Man får en inblick i fotbolls-Sverige, i elitidrottarens vardag och i en resa till proffsfotbollen. Den var intressant att läsa, och jag tror att alla som är intresserade av fotboll och fotbollen bakom kulisserna skulle uppskatta denna bok.

Titel: I skuggan av San Siro: från proffsdröm till mardröm
Författare: Martin Bengtsson
Först utgiven: 2007
Antal sidor: 171

5 kommentarer:

 1. Huu, inget för mig alltså, för i min värld finns det inget tråkigare än fotboll :P Men personliga skildringar är ju intressant, så jag kanske skulle uppskatta den ur den synvinkeln, eftersom den verkar ha fokus på livet och inte just fotbollsspelandet (?).

  SvaraRadera
 2. Njaa, då kanske det inte är nåt för dig! Iofs är den väldigt snabbläst (några timmar sådär), så du kan ju testa! För personliga skildringar finns en hel del av. Fast ganska mycket fotboll också...

  SvaraRadera
 3. Nä, det känns väl inte som prio 1 att läsa just den boken. Men ibland kan man ju gilla en bok just för den personliga historian och inte själva ämnet. Ehh, ja, hoppas du fattar hur jag menar :)

  SvaraRadera
 4. Absolut, jag förstår hur du menar!
  Och jag förstår även att denna bok inte är prio 1, och tycker nog att du valt rätt :)

  SvaraRadera
 5. Denna bok lanserades i tyska språket?

  SvaraRadera