måndag 14 juni 2010

Behöver lite chiclithjälp, tack!

Det var längesen jag läste någon läsa-på-bok, något att bara läsa utan att behöva tänka och analysera så himla mycket, någonting enkelt och lättsamt, någonting för lata sommardagar... Ja, chiclit alltså.

Men när jag tänker på böcker jag vill läsa tänker jag bara på klassiker eller serier av olika slag. Det står helt still i chiclit-tankarna. Det enda jag vet är att jag inte är särskilt sugen på Marian Keyes, även om jag förvånade mig själv förra sommaren genom att faktiskt gilla hennes Är det någon där?.

Så då undrar jag, finns det några chiclitläsare där ute? Någon som vet vilka böcker som passar fint att varva all klassikerläsning med? Tips? Ge mig tips!

8 kommentarer:

 1. Misstänker att jag är typ sist i världen med att läsa Vattenmelonen av Keyes och antar att du redan läst den :P
  Har inte så bra koll på chiclit (förresten, vad räknas in i den genren och vad faller utanför ramarna??) men jag läste Bergdorfblondiner av Plum Sykes för något år sedan och det gick som en dans :)

  SvaraRadera
 2. Om man wikipediar "chick lit" får man t.ex. läsa detta: "chick lit often features hip, stylish, career-driven[1] female protagonists, usually in their twenties and thirties. The women featured in these novels may be obsessed with appearance or have a passion for shopping i.e Carrie Bradshaw, the protagonist of Sex and the City"
  Och sedan går diskussionen vidare om att det inte alls är så, utan att det handlar om smarta, drivna kvinnor osv osv... Verkar svårt att hitta en definiton!

  Vattenmelonen har jag minsann redan läst, jag gillade den när jag läste den, men det är ungefär 10 år sedan, så jag undrar vad jag skulle tycka om den idag... :D

  Bergdorfblondiner är nu uppskriven på listan! Tack för tipset :)

  SvaraRadera
 3. Skulle vilja rekommendera Mats Strandberg, som visserligen är man men skriver utmärkt chiclit. Har just läst både Halva liv (som är lite mer allvarlig) och Bekantas bekanta. Annars är favoriterna i genren Lisa Jewell och Jane Green.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipsen! De ska jag kolla upp! :)

  SvaraRadera
 5. Kan också hålla med om Mats Strandberg! Har dock bara läst hans första, Jaktsäsong.

  SvaraRadera
 6. Jag har precis varit på biblioteket och lånat ett helt gäng böcker. Lånade bl.a. "Halva liv" av Mats Strandberg, så då får vi se om det är nåt för mig :)
  Bergdorfblondiner glömde jag helt bort att ens kolla efter, typiskt. Det får bli nästa gång det!

  SvaraRadera
 7. Jag är väldigt anti just chick lit. Men jag läste sheila o'flanagan den jag ville ha, i sommras. Den gick ner. Där emot så kan jag inte över huvudtaget rekomendera bergendorfblondinerna, ni må tycka att jag är konstig men läs den inte.

  Sen läste jag också breaking the rules av chaterine townsend i sommras. Den gillade jag riktigt mycket. Hon var en riktigt kuil tjej

  SvaraRadera
 8. Smaken är ju som bekant som baken, alla kan ju inte gilla chick lit! Nu blev jag sugen på att läsa o'flanagan när t.o.m. en anti-chicklit-person tycker den var okej :O

  Breaking the rules ska jag ta och skriva upp på kom-ihåg-listan. Tackar för tipset!

  SvaraRadera