fredag 18 juni 2010

Marian Keyes - När Lucy Sullivan skulle gifta sig

Första meningen: "När Meredia påminde mig om att vi fyra tjejer från kontoret skulle till en spåkvinna på måndagen blev jag alldeles kallsvettig."

Lucy är 26 år och lever i singellivets London. På skoj följer hon med sina arbetskamrater till Fru Nolan, en spådam. Fru Nolan spår att Lucy inom 18 månader kommer att gifta sig, vilket Lucy såklart inte tror ett skvatt på. Men så börjar plötsligt kollegornas spådomar bli sanna, och Lucy börjar motvilligt tro på sin egen. På en fest träffar hon Gus, en alkoholpimplande, fattig musiker och börjar tro att detta kan vara honom hon är förutbestämd att spendera resten av livet med.

Marian Keyes… Hur många gånger har jag sagt att ”nu ska jag inte läsa Marian Keyes igen”? Och ändå gör jag det gång på gång. Man vet ju i alla fall vad man får när man läser hennes böcker, om det är en bra eller dålig grej vet jag dock inte.
Denna bok var förutsägbar, inte alls som Är det någon där?, och förutsägbara böcker är inte så roliga att läsa. Det är inte så att jag tycker att det var bortkastad tid att läsa denna bok, och vill man ha något lättsamt är det ju aldrig fel med Marian Keyes, fast ärligt talat skulle jag nog satsa på något annat istället (plötsligt blev Sophie Kinsellas Mina hemligheter ännu bättre, läs den istället).

Och dra åt skogen vad arg jag var på Lucy där ett tag, hålla på sådär! Usch! Jag ska väl inte skriva om vad jag var arg på, om det nu är någon som skulle vilja läsa boken. För då förstår ni nog vad jag syftar på. Fast min recension lär ju inte locka många till denna bok i och för sig…

Titel: När Lucy Sullivan skulle gifta sig
Originalets titel: Lucy Sullivan is getting married
Författare: Marian Keyes
Först utgiven: 1997
Antal sidor: 528

4 kommentarer:

  1. Alla Keyesböcker är verkligen inte lika bra och just den här tillsammans med "Sista chansen" är de i mitt tycke klart sämsta.

    SvaraRadera
  2. Just "Sista chansen" har jag inte läst, och nu tror jag inte att jag kommer göra det heller. Tack för varningen :)

    SvaraRadera
  3. Jag lovar, jag har läst ALA hennes böcker och den sämsta för mig var Sushi för nubörjare, medans jag tycker att när lucy sullivan skulle gifta sig var helt klart den bästa ;D men alla tkr juh olika...

    SvaraRadera